My Profile Photo

Mehmet Cem Yücel


Technical Writings.
Architecture, Security, Java, Golang, Devops, Microservices, Spring Boot, Kafka, Distributed Systems and Blockchain


Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gençsen Geleceksin 3.0

Çarşamba günü bilgisayarımın başında yine tezimle cebelleşiyordum. Cebelleşme ne kelime, insan bir kütüphane yazar da bunun dökümasyonunu yazmaz mı !! Derken bir mail geldi, gençler “Gençsen Geleceksin” sunumu ellerinizden öper diye :)

Apar topar perşembe günü yola çıktık. Otobüs şoförümüz ile muavinin konuşmaları yol boyunca ilginç dakikalar yaşattı bize :) “Çavuuuş ben demedim miydi bu oğlen civata dieeee !” “Pehlüvaan ben gidemeiiverecem garii, sen götürüvee şu otobüsü” :)))

6 saatlik yolculuğun ardından İlkay arkadaşım ve ben gecenin bir yarısı Çanakkale’deydik. Asker uğurlama zamanına denk gelmemiz de apayrı bir olaydı, şoförle servisçinin telefon konuşmasında davul zurna sesleri zaten ortamdaki şenliği anlatıyordu.

Ertesi gün Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ndeydik. Yaklaşık 130 kişilik bir topluluğa konuşma yaptık. Turkcell adına Erhan TATLICI mobildeki yeniliklerden bahsetti. Microsoft adına da İlkay ve ben sunumlarımızı yaptık. Sahne üzerindeki 45 dklık sunumum resimde de belli olduğu üzere gayet hızlı geçti :))

Yazılımda Kullanıcı Deneyimi, Windows 7, Office 2010, Internet Explorer 8

Katılımcıların anlattığım her kelimede şaşkınlıklarını gizleyememeleri çok hoştu :) Özellikle IE8 deki “Web Slices” ile Windows 7 deki “Dosya Önizleme” özelliklerini birçok kişinin çok ilgisini çekti. Tabii ilgi çeken diğer bir konu ise ödüllerdi :))

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

Çanakkale’deki bu etkinlikte yer almamızı sağlayan MS Türkiye Akademik Programlar Yöneticisi Mehmet TUNÇKANAT’a teşekkür ediyorum. Aynı zamanda üniversitede bizlere yardım eden Bilal KORKMAZ ı unutmak da olmaz tabii ki. Etkinliğin düzenlenmesi için ferdi girişimleri sayesinde Çanakkale’de onlarca arkadaşımızla bir araya gelme fırsatımız oldu. Gayet eğlenceli 2 gün yaşadım :)




May interest this topics

If you interested in Blockchain Technologies,


comments powered by Disqus