My Profile Photo

Mehmet Cem Yücel


Technical Writings.
Architecture, Security, Java, Golang, Devops, Microservices, Spring Boot, Kafka, Distributed Systems and Blockchain


Statik Kod Analiz Araçları

İyi kod yazmak için dikkat edilmesi gereken bir çok detay var. Bazı zamanlar gereksiz döngülerde zaman harcarız kimi zaman da normalde yapmayacağımız hatalı kodlar yazarız. Hatta zaman zaman o hatalı kodlarımız çalışır, ta ki o kodun çalışmayacağı case gerçekleşene kadar.

Bu hataları ve best practise’leri yakalayabilmek için 2. hatta 3. bir göz tarafından code review yaparız. Bizim gözümüzden kaçanları başkaları yakalar, kodu optimize ederiz. Ama hepimiz insanız, kimi küçük ayrıntıları gözümüzden kaçırabiliriz.

Bu durumlarda kod analiz araçları imdadımıza yetişiyor. Kimi dinamik, kimi statik kurallarla çalışıyor. Kimisi best practice’leri, kimisi hatalı kodları, kimisi ise performans ölçümleri için iyi sonuçlar veriyor. Java için best practice ve hatalı kodları uyarmak için bulduğum kullanışlı bir tool örneği vereyim, FindBugs. Eclipse için plugini de bulunuyor, size uyarılar ve sebeplerini veriyor. Daha profesyonel bir çözüm için de SonarQube inceleyebilirsiniz.

Ayrıca aşağıdaki adreste birçok dil ve ide için toolların bir listesi de bulunuyor. Kodunuzun kalitesini bu toollarla artırabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tools_for_static_code_analysis




May interest this topics

If you interested in Blockchain Technologies,


comments powered by Disqus